87 000 älgar ska skjutas

I norra Sverige har årets älgjakt dragit igång, medan södra sidan får vänta fram till första oktober. Under de kommande månaderna ska man se till att få ner beståndet och skjuta av 87 000 älgar runt om i Sverige. 

Älg87 000 älgar skriver Expressen att man ska försöka skjuta av fram till älgsäsongen slutar den sista januari. Uppe i norr där jakten redan börjat har man redan mött glädje och många tror på en bra säsong. Men det är inte bara att gå ut med en hund och en bössa utan det är mycket framförhållning och hårt arbete innan en kan fälla sin första älg. På http://www.activeoutfit.se/sv/412-jaktklader finns förutsättningarna för att få rätt utrustning som behövs, men man behöver även en licens samt rätt inställning och ett bra syfte till varför man vill sitta ute i skogen och vänta på att en älg ska närma sig.

Många som jagar gör det av ett intresse av att se till så skogen håller sig frisk samt att man ska kunna äta sitt eget kött. Något som blivit allt mer populärt i samhället. det finns även vissa krogar som låter sina gäster få följa med ut i skogen och fånga sitt kött för att vara med under hela processen till att den hamnar på tallriken. För att det ska vattnas i munnen kommer här ett recept på saltrulle.

Vårda djuren

Människan har ett ansvar att ta hand om våra djur och vår planet då vi har en annan förmåga att leva och tänka. Det gäller inte bara att skjuta av älgar utan man måste se till hur olika stammar ser ut för att se till så de är välmående. I Västerbotten ligger i år fokus på att öka kvaliteten på stammen skriver Norran.se och detta visar på vikten av bra jägare. För de som är intresserade kommer här en lista på när jaktsäsongen infaller sig för olika djur.

  •  Älg – startar andra måndagen i oktober i södra Sverige samt första måndagen i september i norra Sverige.
  • Vildsvin kan skjutas vuxna 16 april till 15 februari
  • Rådjur – södra Sverige: 1 oktober – 31 januari och norra Sverige:1 oktober – 31 december
  • Grävling – får man skjuta i hela Sverige från 1 augusti till 15 februari.