Duka upp för drinkkväll

drink, klassisk drinkVintern är en perfekt tid för att bjuda hem sina nära och kära på en trevlig drinkafton. Krogen i all ära – men det blir lätt dyrt. Varför inte göra proffsdrinkar hemma istället? 

Det kan vara kul att bryta trenden med glöggmingel och julbord med att bjuda in till en trevlig drinkkväll hemma. Skippa dyra drinkar på krogen och bjud in till en riktigt lyxig afton, men glöm inte att planera vad du ska bjuda på i förväg och testblanda lite!

Retrodrink eller eget påhitt

Oavsett om du tänker blanda alkoholfritt eller inte går det bra att ta del av dessa tips, det är bara att byta ut alkoholen mot något annat gott. Det viktigaste är att våga testa sig fram och prova nytt, det är så man blir duktig. Rätt bartillbehör hittar du på http://www.vinbutiken.nu/, sedan är det bara att blanda på. Testa dig fram och hitta på en egen drink. I Aftonbladet ges tips från en riktig drinkexpert om hur man blandar en god retrodrink, däribland det viktigaste lyder att man inte ska krångla till det. Oavsett om du vill göra en Manhattan, Old Fashioned eller någon annan klassiker så är det viktigt att inte snåla med isen, måtta noga och bara använda de bästa ingredienserna.

Trendiga drinkar

De trendigaste drinkarna just nu är flera stycken klassiska. Men med finare sprit och ny twist kan de bli nytänkande höjdare. I Café kan man läsa om de trendigaste drinkarna för i år, listade av bartenders. Några av dessa är Gimlet, Gin and Tonic, Daiquiri, Bellini, Negronio och Margarita.

Skulle en alkoholfri juldrink i följande stil falla i smaken, så finns receptet här.

”En härligt tomteröd alkoholfri juldrink att skåla i på uppesittarkvällen, eller innan man tar sig an julbordet. Med fräsch smak av lime och lingon.”