Gå ner i vikt med GI-mat eller annan kost

Gå ner i vikt med GI-mat eller annan kost

Det är lätt att gå vilse mellan alla dieter och kosthållningssätt. Dieter är inte alltid vägen att gå och egentligen handlar det om att hitta ett sätt som passar dig, oberoende från vad andra säger. Kanske är GI- kost din grej eller så är det något annat. Idag finns det dessutom ett stort utbud av matkassar att beställa som gör det enklare för oss att leva nyttigt.

Att äta enligt en kosthållning ska vara enkelt, och idag pumpas vi fulla med information om olika dieter som ska vara bäst enligt deras förespråkare. Men faktum är att du inte behöver äta enligt en diet för att må bra. Men det gäller att se över sin kost. För det vi äter är vårt bränsle och också en stor del av det som påverkar hur vi mår.

GI-mat hjälpte Jennie gå ner i vikt

GI är en kosthållning som många trivs med, just eftersom det är en kosthållning och inte en diet. Det är ett långsiktigt sätt för att äta nyttigt. Dessutom kan du beställa hem www.matkasse.nu/gi-boxen/ för att göra det ännu enklare. Men vad är egentligen GI? Det är enkelt. Det handlar om att äta mat med ett lågt glykemiskt index. Många matvaror idag har tyvärr ett högt glykemiskt index, och det är mat med vitt socker och vitt mjöl bland annat. Det gäller att få i sig långsamma kolhydrater, som används till energi istället för att lagra sig på kroppen. Jennie är en som lyckats med GI, något som hon kombinerat med träning. Hon har gått ner hela 32 kilo sedan hon började tänka på vad hon stoppade i sig, läs mer här.

”Rent vitt socker och raffinerade kolhydrater gör generellt ingen nytta. Du behöver inte vara fanatisk och äta noll gram, men vill du äta nyttigt ska du undvika det”, säger en kostexpert till Metro.

Var tredje äter enligt diet eller kosthållning

Men GI kanske inte är något för dig, och det finns massa andra kosthållningar att testa på. Faktum är att var tredje svensk äter enligt någon diet eller kosthållning, skriver SVD. Vissa är kortsiktiga, och det gäller att hitta en långsiktig kosthållning för att inte pendla i vikt.