Gör en egen kokbok

vin pasta mat räkorNär man tala om mat och recept är det först och främst olika kokböcker som kommer en till minnes och alla har vi nog ett gäng favoritrecept som vi med tiden lärt oss modifiera just till vår personliga smak. Så varför inte samla alla dessa recept i en cewe fotobok som du kan dela med dig av till familj och vänner?

Många som skriver egna kokböcker har vunnit detta i någon form av matlagningsprogram på TV. Nu senaste var det till exempel 26-åriga Alexandra Larsson som stod som vinnare av denna typ av pris efter vinsten i programmet ”Hela Sverige bakar” på Sjuan, vilket du kan läsa mer om genom att klicka här. Och visst kommer det att bli roligt att ta del av hennes smarriga bakverk, men är det inte ännu roligare att göra din alldeles egna kokbok?

Såhär kan du göra en kokbok

Börja med att samla ihop dina favoritrecept, som du kanske hittat här, och skriv upp recepten med dina egna modifieringar. Sedan prövar du att laga rätten och fota den. Ett tips är att bara laga en portion och sedan styla matbordet eller platsen du väljer att fota rätten på – och kom ihåg att en ljus bakgrund framhäver rättens färger! Ett annat tips är att även skriva upp vilken typ av dryck som passar bäst just till den specifika rätten du lagat och om det då kanske är vin är det bra att även skriva upp vilket artikelnummer flaskan har hos systembolaget så att både du och andra snabbt och enkelt vet vilken ni ska köpa. Men det viktigaste är att låta fantasin flöda och inte hänga upp sig på att allt ska se ut som kändisarnas kokböcker – att göra sin egen är en charm i sig!