Grilla både hälsosamt och försiktigt i sommar

Grillar råvaror

Var alltid försiktig när du grillar ute i naturen. Försök att hålla dig till en riktig grill så gott det går och var alltid förberedd. 

 

Grillar i all oändlighet

Under sommaren så längtar alla efter värmen, badet, solen och sist men inte minst, att grilla ute. Vare sig du har en stor trädgård där du bor eller bara någon skön uteplats så är grillning ofta något som man ser fram emot och gör tillsammans. Många har sina grillar sedan gammalt, andra köper nya varje samt att några köper engångsgrillar, bara för just grilltillfället.

Var på den säkra sidan

När sommaren närmar sig är det många som börjar tänka på att grilla ganska direkt och funderar också över vad för grill de ska ha. Hur ska man då göra för att vara på den säkra sidan hela tiden när man grillar? Det allra bästa är att grilla i en riktig grill och att inte vara för nära torr skog eller exempelvis trä. Är man dock ute i naturen är det alltid bra att försöka hitta en plats där man har byggt för grillning. Det ser allt som oftast ut som en stor tunna eller att det är mer inhägnat. Det brukar också finnas stockar och annat som man kan sitta på. Man ska alltid hålla den ifrån obrännbart material och även fast en engångsgrill släcks relativt fort så ska man inte tro att faran inte finns där. Man bör kolla noga ändå!

Gå ned i vikt med grillning

Nu behöver du inte ens hålla dig ifrån grillmaten även om du vill gå ned i vikt eller hålla dig smal. Det handlar mest om att hålla sig till heta kryddor och att alltid köpa och äta fina råvaror. Man ska hålla sig till rent kött, skaldjur, grönsaker och bra frukt. En handflata ska vara kött, en ska vara kolhydrater som ris och resten bör vara grönsaker. Jobbar man på detta sättet så kan man faktiskt gå ned ett kg i veckan. Utan att behöver stå över grillningen! Idag kan du till och med använda dig av Egrillen, en grill som är ekologiskt gjord.

Tänk på följande:

  • Var alltid väl förberedd
  • Håll dig till en riktig grill så långt det går
  • Släck alltid engångsgrillar noga, även fast de släcks snabbt