Inspiration till köttet

Inspiration till köttet

Hur dagens kött ska serveras och med vilka tillbehör är inte alltid lätt att bestämma sig för, speciellt inte efter en hel arbetsdag och kanske till och med barn att både hämta från skola och dagis, men även ha tid att umgås med. Ibland är verkligen inspirationen helt körd i botten och man kan inte komma att tänka på ett ända annat recept än det som man lagade i går och förra veckan också. Källorna till inspiration kan som tur är vara många, med allt från alla de matlagningsprogram som går på TV med jämna mellanrum till de kokböcker som man förmodligen har hemma. Men visst vore det kul att få idéer även på nya sätt, som man inte riktigt har tänkt på tidigare. Det finns ju faktiskt matlagningskurser i hur man kan laga till köttet på olika sätt. Föreläsare om matlagning, kan vara ett roligt alternativ att lyssna på, för lite skön input i köket. Fördelen med att lyssna på en förläsare är att man faktiskt kan få chansen till att lyssna på någon av landets riktiga stjärnkockar som ibland reser runt i landet för att föreläsa.

Det är ju inte bara de prisbelönta TV- kockarna eller stjärnkockarna som kan bidra till att fantasiförrådet byggs på, utan det finns faktiskt gott om andra matlagningsfantaster som gärna delar med sig av sina kunskaper. Carl Jan Granqvist är kanske inte stjärnkock i dess rätta bemärkelse, men riktigt intresserad och inspirerande i egenskap av att vara en sann gourmé. De har alla haft förmånen av att själva smaka på riktigt lyckade kötträtter och är allmänt kunniga när det gäller hur man på bästa sätt tillagar köttet.