Kötträtter till rött vin

Kötträtter till rött vin

Goda kötträtter till rött vin finns det gott om. Här listar vi några av klassikerna där mat gifter sig fint med rödvin.

Lammgryta. En mustig lammgryta är perfekt till det ljumma rödvinet, gärna med lite cayenne och paprika som smaksättning. Till lammgryta brukar ris passa bra, kanske pilaffris eller saffransris! Oavsett tipsar vi om att ni har buljong i riset för att det ska få en chans att kännas i smak bredvid den starkare lammgrytan.

Entrecote. Klassisk entrecote ihop med exempelvis ungsbakad potatis eller grillade potatisklyftor är verkligen otroligt gott både på sommaren och vintern. Krydda gärna med timjan och förbered vitlökssmör så att du verkligen får fram köttet och vinets smak så bra som möjligt. Och ställ undan ketchupen!

Lammkotlett. Som den här listan redan skvallrar om så är lamm en av de rätter som passar allra bäst med rödvin. Krydda gärna med rikligt med rosmarin, förbered dels en sky och dels en sås (exempelvis just rödvinssås för att få rätt balans).

Kyckling. Kyckling och vin är en kombination som passar väldigt bra. Helst ska vinet inte vara för tungt, utan hellre att ganska lätt vin, kanske till och med rosé. Till kycklingen kan man förslagsvis göra en god sallad, kanske med pasta i. Perfekt för sommarpicknicken!

Som ni ser finns det gott om smarrig mat som kan kombineras med ett gott glas vin.