Kyckling istället för kött

I en ny rapport slår Jordbruksverket fast att västvärlden måste dra ner på köttätandet för att minska utsläppen av växthusgaser från livsmedelsproduktion.

Står det i en artikel från Svenska Dagbladet. Och för köttälskare är det ingen god nyhet, eftersom det faktiskt svart på vitt visar att vi borde dra ner på det kött som vi älskar. Men, detta behöver ju faktiskt inte betyda att maten inte kommer att fortsätta vara god. Det finns ju faktiskt alternativ till köttet, som är minst sagt lika gott. Kyckling är en av de rätter som vi kan äta mer av än vad vi gör, och det är också någonting som kroppen mår bra av.

Kyckling är också någonting som inte kostar allt för mycket att laga, och det finns mängder av olika recept att följa för att få till en riktigt god middag. Du kan välja mellan att laga klassisk grillad kyckling som du serverar med ris. Eller göra en god pasta med kyckling i en härlig sås, kanske med svamp? Till hösten är det också riktigt gott att laga kycklinggryta, och dessa grytor kan man variera hur mycket man vill. Vad du har i din gryta väljer du själv, och oavsett vad du har i, är det svårt att misslyckas. Om du går in och kikar in några av de recept på kycklinggryta som finns här: http://www.matklubben.se/recept/kycklinggryta kommer du att se vilken otrolig variation det finns vad gäller kyckling och grytor. Gör nu din kropp en chans och laga lite kyckling istället för kött, du kommer att må bra – och dina smaklökar kommer säkerligen skratta av lycka när de smakar den goda maten som du har lagat.