Många som ska tillaga kött känner sig osäkra och lite rädda, vilket kommer att påverka resultatet så att det inte blir lika bra. Visst finns det mängder av saker som man bör veta när man lagar i köket, men samtidigt kan man lära sig de olika knepen allt eftersom. Helt klart är att det är populärt att äta, något som lett till att det till och med finns tjuvar i butikerna som helt riktat in sig på varan. Eftersom att det samtidigt finns en uppsjö recept på kött, finns det många roliga rätter att laga och lära sig genom att laga. Några av de vanligaste tillagningssätten av kött är:
- Grillning
- Stekning i ugn eller panna
- Tryckkokning
Kokning är till det mest nyttiga sättet att laga på, eftersom att man genom att koka köttet inte behöver smör eller olja. Tryckkokning liknar på många sätt den vanliga kokningen, men här blir köttet färdigt fortare samtidigt som de olika näringsämnena inte kokar ut i kokvattnet på samma sätt utan istället behålls i köttet.
Under sommaren är grillning, av alla möjliga olika matvaror, de absolut mest populära. En av de stora fördelarna med att grilla är att man med olika metoder kan få maten väldigt smakrik. Att grilla är också synonymt med sommaren. Något som gör att maten enligt många blir ännu godare. När det gäller smaken är det många kockar som anser at kött ska smaka just kött. Medan andra menar att det finns gott om anledningar till att krydda med kryddor som passar bra till.