Podd om kött

Köttälskare får äntligen en alldeles egen podd där allt om kött kommer att pratas, debatteras och filosoferas om – och självklart kommer man säkerligen även få en hel del tips och inspiration om tillagning, val av kött och mycket, mycket mer.

I videon ser, och framförallt hör, vi matprofilen och köttkocken Johan Jureskog tillsammans med Elisabeth Qvarford som är vd för Svenskt Kött och som också är den som intervjuar. Vad de pratar om är bland annat hur vi idag hanterar köttet och Johans olika tips för bästa tillagning. Men på det stora hela är tanken med podden att man ska intervjua fler gäster och att de ska dela med sig av sina kunskaper om kött för att lyssnarna ska få fördjupad kunskap om bland annat uppfödning, styckningsdetaljer och tillagning samt mycket mer. Något som kan vara bra att lyssna på helt enkelt, speciellt som debatten om att kött äta kött eller inte till och med ibland kommit att kallas för världens kollektiva ätstörning så kan det vara bra att ta till sig all information i ämnet som gå att få.

Vill passa sina målgrupper

Enligt tidningen Lantbruk har Elisabet Qvarford sagt i ett pressmeddelande att man valt att anpassa poddens format så att den passar Svenskt Kötts målgrupper både i sin enkelhet och tillgänglighet. Dessutom hoppas hon också på att det blir många som lyssnar på podden. Och för att säkerställa ett högt intresse för podden kommer alltsåJureskog vara första gästen att medverka. Andra som kommer vara med i podden framöver är exempelvis grisbonden Jeanette Blackert, Richard Tellström som är docent i måltidskunskap och även professorn i köttvetenskap vid SLU Anders Karlsson.  Likaså kommet även Magnus Jönsson som till vardags är lammbonde och ordförande i Svenska Fåravelsförbundet att gästa podden precis som även kocken och matskribenten Jens Linder kommer göra. Något att se fram emot helt enkelt!