Rätt kniv för köttet

Rätt kniv för köttet

”Vassast i lådan är inte alltid dyrast”. Så låter rubriken i en artikel från Dagens Nyheter, vilket precis som det låter – handlar om knivar i köket. Och det kan tyckas vara något av en oviktig fråga, men icke alls. En riktigt bra kniv är av största vikt för att kunna få till riktigt bra köttbitar och det är någonting som alla kockar är fullt medvetna om runt om i världen. Trots det så är det väldigt få i de svenska hemmen som har bra koll på vilka knivar man ska ha, och självklart är det en tråkighet eftersom det påverkar matlagningen.  I artikeln så skriver man ”vad skiljer sig egentligen en kockkniv för 2.500 kronor, och en för 150 kronor förutom design och varumärke?” vilket också självklart är någonting som är viktigt att ta in i beräkningen. För det finns en skillnad här, nämligen att det finns bra och dåliga knivar till köket, men det behöver inte betyda att dyrast är bäst. Så hur väljer man? Till att börja med bör man hitta en bra sida att köpa knivar på. Www.lykka.se är att rekommendera då det där finns ett stort utbud av bra och prisvärda knivar som fungerar till exempelvis kött.  Utöver det ska en tänka på hur och när den kommer att användas, till vad och vilka förutsättningar man har för att förvara kniven bra. Mycket är det som spelar in vad gäller knivar, om man verkligen vill vara noga. Sen kan man ju också bara läsa andras rekommendationer om vad som är bra och vad som är dåliga knivar, för att få mer tips.


Glöm inte att kniven också behöver slipas ibland