Servera måltiden på vacker bricka

Servera måltiden på vacker bricka

Brickor är användbara att ha vid grillningen, särskilt om man gjord den själv och den är så personlig som möjligt. En bricka är även praktisk att använda vid mysiga fikastunder, inte minst om det gäller frukost på sängen. Men just att grilla utan bricka det är faktiskt direkt opraktiskt.

Personliga brickor kan du tillverka på egen hand med hjälp av olika tekniker. Decoupage är en trendig sådan. Tekniken decoupage går ut på att använda papper som servetter, rispapper, bokmärken, tapeter eller tyg och olika typer av lack. Redan på 1700-talet började man med decoupage och särskilt i Italien var det en populär hobby. Du klipper helt enkelt ut ett passande motiv ur papperet (vanligast är ändå att använda servetter, både på grund av de fina mönstren och på grund av att papperet är så tunt). Därefter fäster du motivet på brickan och lackar därefter så att papperet fastnar. Du kan naturligtvis sätta dit så många motiv som du har lust med, så att brickan täcks helt. Resultatet blir mycket tjusigt och hållbart och du får en helt unik bricka som ingen annan har. Perfekt som present!

Ett annat tips när det gäller att ge bort brickor som present är att beställa brickor med fototryck. Hos exempelvis företaget Formpress kan du beställa personliga brickor med egenvalda tryck. Formpress riktar sig visserligen främst till företag som vill ha serveringsbrickor i stora upplagor, men det går också fint att beställa som privatperson. Här finns mängder av olika brickor att välja mellan, som runda, fyrkantiga och avlånga. Tänk vilken fin present att ge bort en bricka med ett personligt foto på i bröllopspresent, studentpresent eller som dopminne! På det viset bevarar du bilden i många långa år framöver och brickan blir en prydnad i hemmet. Det spelar ingen roll om du har bilderna som digitala eller som vanliga fotografier, det fungerar vilket som. Du behöver inte heller ha ett fotografi, det kan också vara en teckning eller liknande. Att som barn få en bricka med tryck av en egentillverkad teckning är en fin upplevelse, nästan som att ha gjort ett riktigt konstverk.

Det finns naturligtvis många fler sätt att tillverka personliga brickor på, leta gärna runt på internet efter inspiration. Det finns mängder av pysselbloggar som tipsar om olika sätt att själv göra en bricka, så ge dig hän i kreativiteten och lek dig fram, så att du är redo inför nästa gång det är dags att grilla… Lycka till!