Undvika kött – Bra eller dåligt?

Undvika kött – Bra eller dåligt?

Det finns en hel del köttmotståndare där ute i form av vegetarianer och veganer. I alla tider har människan ätit kött men i dagens samhälle finns det en stor massa som väljer att helt utesluta kött ifrån sin kost.

Men allt är inte svart eller vitt, vissa väljer att exempelvis bara utesluta rött kött. Vilket i sin tur brukar innebära att bara äter fisk, skaldjur och kyckling. Den här typen av kosthållning tillåter dig ändå att äta en hel del kött och protein, men bara ifrån vissa djur. Många anser faktiskt att rött kött inte är särskilt gott och väljer därför att utesluta det helt. Men smaken är ju som baken och vi detta kan skilja sig markant.

Att många idag i alla fall vill leva hälsosamt och äta mer frukt och grönt kan vi nog vara överens om. Kanske är det just därför som många väljer att just bara äta vegetariskt, för att man vill vara så nyttig så möjligt. Det blir helt enklare att vara nyttig när man är vegetarian och man får i sig mer näringsämnen och vitaminer. Men det är minst lika lätt att få brist på något, såsom protein, zink och B2. Det är alltså bra att skaffa sig mer info kring för- och nackdelarna med att inte äta kött.

Om du vet med dig att du äter mycket kött, men inte är så förtjust i just grönsaker då kan det här med grönt te vara något för dig. Det innehåller nämligen en hel del antioxidanter som kroppen behöver för att må bra. Gå in på http://tebutiken.se/ och köp lite te redan idag vettja! Där finns massa olika varianter av rött, grönt och svart te. Du behöver alltså inte bli vegetarian för att känna sig hälsosam längre.

Här kommer förslag på kött som inte är ”rött kött”:

  • Kyckling
  • Fisk
  • Skaldjur